Historien om Fighter

Fighter

Vill du se alla Fighter produkter klickar du här...

Fighters historia är precis vad du förväntat dig. En dröm, järnvilja, övertygelse, ärlighet och massor av hårt arbete.
En del varumärken inom kampsport skapas av en grupp investerare, men vi känner inte några investerare – och definitivt inte några som är Fighters.

 

 

DET STARTADE I NORGE
Om du skulle välja ett land för att starta en kampsportsmärke, så är kanske inte Norge ditt första val.
Det är inte bara det att befolkningen är liten, utan på åttiotalet då varumärket Fighter föddes var proffsboxning förbjuden i Norge.
Idag kanske man inte gör någon stor affär av det eftersom det nu finns så många andra kampsporter, och låt oss klargöra detta direkt från början, Fighter är inget varumärke för traditionell Budo, det är ett kampsportsmärke.

På åttiotalet var boxning den viktigaste kampsportsmarknaden, och ingen professionell boxning innebar inte bara en marknad mindre, utan också att amatörboxningen fick mycket mindre uppmärksamhet. Ge upp? Flytta utomlands? Inte en chans. Fighters slåss.
Och Fighter kämpade för varje par handskar, varje huvudskydd – till och med för varje par av boxarlinda som såldes.
Ingen växande marknad, inga genombrott. Men varje såld Fighterprodukt innebar att en konkurrent sålde en produkt mindre.

Från dag ett var Fighter tvungen att slå etablerade internationella varumärken både när det gällde kvalitet, design och pris. Hur? Vi trodde och tror fortfarande på oss själva och vårt varumärke, precis som alla sanna fighters tror på sig själva.
Vi tror att vi har det som gör skillnaden.

I början av nittiotalet sålde Fighter mer kampsportsutrustning än någon annan i Norge, detta tack vare thai boxning, kickboxning och det ökade behovet av lämplig skyddsutrustning i många crossover stilar. Senare under nittiotalet skapade UFC en bredare marknad, och då fick Fighter tillräcklig styrka för att introduceras i resten av Skandinavien. Vid sekelskiftet var Fighter marknadsledare i Skandinavien.

Kampsportutrustning har alltid släpat efter ”mainstream” sportprylar när det gäller utveckling och design. För att föra våra Fighterprodukter till fronten designmässigt, inte bara i kampsportsvärlden där vi redan var, utan också i sportbranschen i allmänhet, började Fighter i början av seklet arbeta med designföretaget Abry Industrial Design, ett företag som har vunnit många priser för utmärkt design.

Detta är Fighter historien. Inga överraskningar. Inget speciellt. Inga fantastiska vändningar. Bara hårt arbete, hårdare än de andra.
Och som alla sanna krigare vet, det är så mästare skapas.

FIGHTER. MADE FOR FIGHTERS –
MADE BY FIGHTERS.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. Läs mer här.
x