Aikido

Aikido – en ung japansk kampkonst med gamla rötter

Aikido skrivs på japanska med tre tecken (合気道) och kan översättas: "den harmoniska kraftens väg""vägen till harmoni med livskraften" eller "vägen till harmonisk anda". Aikidons tekniker är baserade på cirkulära rörelser som delvis kommer från svärdskonst, och på att aldrig konfrontera energi. Man strävar efter att aldrig möta kraft med kraft, utan att lägga sin kraft till den andres och därigenom uppnå harmoni. Därför spelar storlek och fysisk styrka liten roll i Aikido.

Aikido utvecklades under 1900-talet av Morihei Ueshiba (1883-1969) som hade utövat flera av de traditionella japanska kampkonsterna. I aikido tränas försvarstekniker och syftet med träningen kan vara både självförsvar och att uppnå harmoni och smidighet, att öva koncentration och styrka – fysisk såväl som mental. Aikido skiljer sig från andra idrotter genom att den inte innehåller något tävlingsmoment.
Aikido kan alla träna tillsammans, unga och gamla, erfarna utövare och nybörjare. Man kan hålla på hela livet och ständigt utvecklas. I aikido blir man aldrig fullärd.

Artiklar 49 till 51 av totalt 51

per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Artiklar 49 till 51 av totalt 51

per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

-->Betala med Klarna faktura, konto, kort eller internetbank
 
Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. Läs mer här.
x