Boxning

Boxning är en kampsport där två tävlande, med vadderade handskar, försöker besegra sin motståndare med hjälp av slag riktade mot huvudet och överkroppen.
Boxning kräver styrka, snabbhet och uthållighet. Matcherna är indelade i ronder om 1 till 3 minuter, och övervakas av en domare. En vinnare kan koras på flera sätt; genom ett poängsystem, genom knockout, genom att en tävlande ger upp eller genom att domaren bedömer att den ena tävlanden inte kan fortsätta.
Boxning har funnits som en organiserad sport i olika former åtminstone sedan antiken, då den accepterades som en olympisk sport av grekerna 688 f.Kr. Modern boxning har huvudsakligen sina rötter i Storbritannien och s.k. “prizefighting”, dvs. boxning utan handskar, där den utvecklades från 1600-talet och framåt.
SBI Sport har lindor, handskar, hjälmar, tandskydd och en rad andra produkter särskilt anpassade för boxning, vare sig du är nybörjare eller professionell, barn eller vuxen.

1 artiklar

per sida

1 artiklar

per sida

-->



Betala med Klarna faktura, konto, kort eller internetbank
 
Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. Läs mer här.
x