JuJutsu / JiuJitsu

Jujutsu (på japanska jūjutsu, 柔術) är en kampsport med rötterna i det feodala Japan, där den ursprungligen utvecklades för att bekämpa samurajerna. 
Utgångspunkten var att din motståndare var beväpnad och bar rustning, medan du själv var obeväpnad eller endast beväpnad med ett enkelt, kort vapen. 
Därför låg ju jutsuns primära fokus på kast, stryptag, ledlås och liknande tekniker, och inte slag och sparkar, som oftast var ineffektiva mot en beväpnad motståndare i rustning.
SBI Sport har ett brett sortiment med utrustning för ju jutsu-utövaren, däribland dräkter, bälten, olika vapen och skydd.  

 Ju betyder mjuk eller varsam, och jutsu betyder konst eller teknik; sammantaget representerar detta principen om att besegra en motståndare genom att utnyttja dennes egen rörelseenergi istället för rå styrka. Genom århundradena har ju jutsu utvecklats, och följaktligen finns det idag otaliga skolor och former, såväl i självförsvars- som tävlingssyfte. Många andra kampsporter har sin grund i jujutsu, som t.ex. judo, Brazilian jiu-jitsu, aikido och hapkido.


SBI Sport har ett brett sortiment med utrustning för jujutsu-utövaren, däribland dräkter, bälten, olika vapen och skydd.

1 artiklar

per sida

1 artiklar

per sida

-->Betala med Klarna faktura, konto, kort eller internetbank
 
Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. Läs mer här.
x