Kyokushin

Kyokushin (“極真”, ungefär “den ultimata sanningen”) är en japansk stil av fullkontaktskarate som grundades av Masutatsu “Mas” Oyama 1964.
Oyama utvecklade kyokushin med utgångspunkt i sina studier av karatestilarna shotokan och goju-ryu, samt även av judo, i vilka han hade 4:e, 7:e och 4:e dans svart bälte respektive. När Oyama öppnade sin första dojo i Tokyo 1953, medan kyokushin var i sin linda, blev han snabbt välkänd i hela Japan, bl.a. genom att åka riket runt och slåss med tjurar med sina bara händer för att visa styrkan i sin karate. Som tränare var Oyama lika kompromisslös som träningen var hård, vilket tillsammans med de spektakulära uppvisningarna attraherade många studenter.
Kyokushin karakteriseras av sitt stora fokus på disciplin, fysisk styrka, uthållighet, kondition och hård fullkontaktssparring (kumite). Vid tävling i kumite är det vanligaste regelsystemet s.k. knockdown, vilket innebär att poäng i första hand ges för att du lyckas skada din motståndare och inte för t.ex. teknikers kvalitet. Sparkar mot huvudet är tillåtet, däremot inte handtekniker. Likaså är tekniker riktade mot leder, skrev och ryggrad förbjudna. Inga skydd utöver suspensoar och bröstskydd används.
Kata tränas också, och finns även som tävlingsgren, men åtnjuter generellt inte samma fokus som inom traditionell karate. Kyokushin har även givit upphov till en rad olika andra karatestilar såsom ashihara, enshin och seidokaikan.


Oavsett vilken stil du tränar, och oavsett om du är nybörjare eller erfaren, så har SBI Sport ett brett sortiment av produkter, skräddarsydda efter dina behov.

4 artiklar

per sida

4 artiklar

per sida

-->Betala med Klarna faktura, konto, kort eller internetbank
 
Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. Läs mer här.
x