MMA

MMA (mixed martial arts) är en fullkontaktskampsport som kombinerar element från olika kampsporter i egna regelsystem där stående fight, brottning och grappling ingår. Ambitionen är att ha så få regler som möjligt samtidigt som hänsyn tas till utövarnas hälsa och säkerhet. Avvägningen görs bl.a. genom att det inte är tillåtet att bita, angripa ögon, skrev eller knän. Vissa regelsystem i MMA strävar efter högre realism och tillåter t.ex. sparkar från stående position mot en liggande motståndare, medan andra prioriterar tävlingsaspekten.

Vare sig du är nybörjare eller erfaren, ung eller gammal, amatör eller professionell, så har SBI Sport ett brett sortiment av produkter som passar dig.

Visa mer.

Att blanda flera typer av kampsport i militära sammanhang förekom så tidigt som för över 6 000 år sedan i Kina, då hankinesiska officerare och soldater utvecklade kampsporten Shuai jiao. Samma fenomen har även en lång tradition i Europa, inte minst genom den antika sporten pankration, som introducerades i de olympiska spelen i Grekland 648 f.Kr. Modern MMA har vuxit fram genom en samverkan mellan olika organisationer i Asien, Europa och Nordamerika, och är under ständig utveckling.

Visa mindre.

7 artiklar

per sida

7 artiklar

per sida

-->Betala med Klarna faktura, konto, kort eller internetbank
 
Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. Läs mer här.
x