Thaiboxning/Muay Thai

Thaiboxning, eller Muay Thai (“มวยไทย” på thailändska), är en thailändsk stående kampsport där utövarna använder sig av slag, sparkar, svepningar och clinching. Thaiboxning kallas även “de åtta kroppsdelarnas konst”, vilket syftar på att händer, armbågar, skenben och knän - sammanlagt åtta kroppsdelar på en person - är de “vapen” som används. Namnet syftar även på den mentala disciplin som utgör grunden för kampsporten. Thaiboxning lägger stort fokus på hårda och snabba tekniker, framförallt sparkar riktade mot ben, bröstkorg och huvud. Följaktligen är conditioning, att härda sin kropp för att kunna tåla stora påfrestningar, en viktig del av träningen. I det traditionella tävlingsformatet används skydd endast i form av boxhandskar och suspensoar, men det förekommer att även ben- och armbågsskydd används i vissa tävlingsklasser.

 Vare sig du är nybörjare eller professionell fighter har SBI Sport ett brett sortiment av produkter skräddarsydda efter dina behov.

13 artiklar

per sida

13 artiklar

per sida

-->Betala med Klarna faktura, konto, kort eller internetbank
 
Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. Läs mer här.
x