Halloween

Vi på Budo & Fitness / SBI Sport firar Halloween torsdag 31 Oktober och Fredag 1 November med skrämmande bra priser på utvalda produkter.

Halloween infaller alltid den 31 oktober, i alla fall enligt amerikansk och irländsk tradition. I dessa länder firas halloween 2019 alltså torsdagen den 31 oktober. I Sverige är det vanligt att halloween antingen firas den 31 oktober eller på fredagen den vecka då den 31 oktober infaller. Denna fredag kallas för Alla helgons afton. 2019 är Alla helgons afton fredagen den 1 november.

Många tror att halloween är en amerikansk tradition, men halloween kommer ursprungligen från Irland och är betydligt äldre än våra maskeradfester. Ursprunget till firandet är en keltisk skördefest som firades den 31 oktober. Då trodde man att de döda återvände till jorden, och man tände eldar för att skrämma bort häxor och onda andar som också härjade fritt denna kväll. Halloweenfirandet har såklart förändrats genom åren, men det är fortfarande de där onda andarna som står i centrum för högtiden!

Halloween är alltså en högtid med mycket gamla traditioner, men när kom halloween till Sverige egentligen? Det dröjde ganska länge, först under 1950- och 60-talet fick man upp ögonen för högtiden tack vare amerikanska TV-serier och filmer. Och det var först på 1990-talet som firandet med läskiga utklädnader och dekorationer etablerade sig på allvar i Sverige.

SBI Sport. Allt för kamp-och kraftsport

Hos SBI Sport hittar du det mesta inom kampsport och fitness.

 

Vi har arbetat med kampsportsartiklar i över 30 år och idag är SBI Sport Nordens största leverantör av budo- och kampsportsprodukter.
Våra egna varumärken Budo Nord och Fighter är utformade för att motsvara elitens högt ställda krav på funktion och passform.

 

Här hittar du också ett bra sortiment inom styrketräning och fitness; handskar, säckar, vikter, hantlar m.m. Vi säljer också maskiner, golv och inredningar till gym, företag och föreningar.

 

Håll musen över ”PRODUKTER” i menyn här ovanför så ser du alla avdelningar. Eller använd menyn till vänster för att hitta rätt.
Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. Läs mer här.
x